Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Giuseppe Millaci & Vogue Trio - Songbook

CD-RECENSIE

Giuseppe Millaci & Vogue Trio - Songbook
bezetting: Amaury Faye piano, Giuseppe Millaci contrabas, Lionel Beuvens drums
opgenomen: juli 2016, WallStudio Music, België
uitgebracht: 29 september 2017
label: Hypnote Records
aantal stukken: 9
tijdsduur: 50’24
website: www.giuseppemillaci.com - www.amauryfaye.com
door: Georges Tonla BriquetDe Italiaanse jazzenclave in Brussel groeit alsmaar aan. Onder hen contrabassist Giuseppe Millaci die met ‘Songbook’ een eerste eigen trio-cd uitbrengt.

Jamsessies blijven voor Millaci niet alleen een belangrijke leerschool, ze vormen vooral ook de ideale plek om muzikanten te ontmoeten die op dezelfde golflengte zitten. Zo kruiste hij de Franse pianist Amaury Faye. Beiden bleken een gelijklopende fascinatie te hebben voor Amerikaanse jazz waarbij melodie primeert. Met drummer Lionel Beuvens vonden ze de geschikte derde man.

‘Songbook’ is een uiterst passende titel. Millaci schreef de nummers met als grote voorbeeld Enrico Pieranunzi, een jazzpoëet bij uitstek. Melodielijnen vloeien gestadig voort midden aangepaste voicings en harmonieën. We horen heel wat soundtrack-getinte passages maar ook met kleine afwijkingen naar een wat vrijere omgeving zoals in ‘Unknown Land’. Het zinderende ‘Room 317’ illustreert een andere kant van dit trio, net als de speelse blues van ‘Lollipop’. Er wordt afgesloten met een haast zwevende versie van ‘Skylark’.

Alles werd live opgenomen zonder enige vorm van editing. Met pianist Amaury Faye in een glansrol over de hele lijn. Zijn studies bij Joanne Brackeen (Jazz Messengers, Chris Potter) lieten duidelijk positieve sporen na. Uitgebracht in digipack met een hoes in pure Blue Note-stijl.Beluister Songbook via Spotify (volledig album)Promo Songbook


© Jazzenzo 2010