Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bart Lust (50) overleden

31 dec - Trombonist Bart Lust is op oudejaarsdag na een kort ziekbed op vijftigjarige leeftijd overleden. Lust leidde zijn eigen kwintet en speelde onder meer in New Cool Collective Big Band.Bart Lust.

Foto © Ron Beenen.


Met het Bart Lust Quintet bracht de trombonist vijf cd's uit, met onder andere de saxofonisten Tom Beek en Bart Wirtz. Lust putte uit de Europese en Amerikaanse tradities met knipogen naar bebop, hard bop, cool jazz en modale jazz. Het laatste kwintetalbum verscheen in 2015: 'Slide to Unlock'.

Lust speelde vanaf de oprichting tot op heden in New Cool Collective Big Band en maakte deel uit van Konrad Koselleck Big Band en de Holland Big Band. Als freelancer was hij verbonden aan onder meer Metropole Orkest, Jazzorchestra of the Concertgebouw, JazzArt Orchestra en Wicked Jazzsounds Band en trad hij op met Caro Emerald, Blaudzun en Pete Philly & Perquisite. In het verleden maakte hij ook deel uit van Tetzepi, Fra Fra Big Band en de band van pianist Ruben Hein.

Bart Lust leerde het vak van onder andere de Amerikaanse jazztrombonisten Jimmy Knepper (1927 - 2003), Slide Hampton en Steve Turre. In 1995 behaalde Lust zijn masters aan de University of Miami. Zelf gaf Lust les bij het Kopercollectief (trombone, tuba, euphonium).


© Jazzenzo 2010