Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Landelijke Nacht van de Jazz op 25 november

30 okt - De derde editie van de Nacht van de Jazz met concerten op dertien podia door heel Nederland, wordt gehouden op zaterdag 25 november. Doelstelling is de jazz te vieren middels optredens, films, exposities, literatuur en jazz-dj's. Een initiatief van Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia (VIP).Pianist Fred Hersch speelt in Cloud Nine van TivoliVredenburg in Utrecht. Foto © Joke Schot.


Fijnmazig
De landelijke Nacht van de Jazz werd in 2015 in het leven geroepen om 'het fijnmazige circuit voor jazz en het hoge niveau van de Nederlandse jazz breder onder de aandacht te brengen', aldus organisator Marcel Kranendonk.

Jazz- en overige podia in Rotterdam, Tilburg, Amsterdam, Edam, Utrecht, Leiden, Den Bosch, Spijkenisse, Zaandam en Nijmegen vieren de jazz met optredens van onder meer Enrico Rava Quartet, Fred Hersch Trio, Becca Stevens Trio, Krupa & The Genes, Bart Wirtz, Dikeman, Morse & Hart, Boi Akih, Maria Mendez Quartet, Lucas van Merwijk Music Machine ft. Lilian Vieira, De Raad van Toezicht en trio Rambags, Lijbaart, Stadhouders.

Niet alleen vinden de concerten plaats in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november, ook op de vrijdag en zondag zijn er optredens.

Bekijk het volledige programmaoverzicht op de website van de Nacht van de Jazz.


© Jazzenzo 2010