Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Festival So What's Next? weer groots van opzet

9 okt - Het Eindhovense festival So What's Next? dat zelfs in de Verenigde Staten hoge ogen gooit, heeft het programma voor de vijfde editie rond. Verdeelt over drie dagen staan vijfenvijftig acts op het programma. Grote namen als Kamasi Washington en Avishai Cohen, maar ook talentvolle musici uit binnen- en buitenland.Kamasi Washington speelt op de vijfde editie van 

So What's Next? in Eindhoven.


Kovacs
So What's Next? speelt zich af van 3 tot en met 5 november op verschillende locaties in de binnenstad van Eindhoven met als kloppend hart het Muziekgebouw. Daar opent de Nederlandse soulzangeres Kovacs en haar band het festival en stelde ze als curator een programma rondom haar show op met optredens van Gabriel Royal, Nona en Jessica Wilde.

Enkele blikvangers op So What's Next zijn onder meer Kamasi Washington, trompettist Avishai Cohen, Ambrose Akinmusire Quartet, Jacob Collier, Zara McFarlane, Steve Lehman Sélébéyone, De Raad van Toezicht, Donny McCaslin Quintet en Nick Mulvey.Drummer Mark Guilliana treedt op met zijn 

Jazz Quartet.


Open Call

Evenals vorig jaar selecteerde een Nederlandse jury uit honderden inzendingen opkomende jazz en cross-over artiesten voor een concert op het festival. Bands uit Nederland of bands met een internationale bezetting zoals Greyheads, Marutyri, Aart Strootman, Tommy Moustache, Kruidkoek, Cast Glass, S’yo Fang Octet, Funky Miracle, Liya Grigoryan en Motion Complex.

Downtown
Ook in New York stelden mensen uit het vak een programma samen dat op So What's Next? Downtown te zien zal zijn. Onder meer Mark Guiliana Jazz Quartet, Cameron Graves, Matthew Stevens, Gabriel Royal, Tank and the Bangas, Moses Sumney, Aruan Ortiz en Gabriel Garzón-Montano maken hun opwachtingin.

Het jazz & beyond festival speelt zich af in Muziekgebouw Eindhoven, 5th NRE, De Velosoof, The Hub, De Oude Rechtbank, Stage Music Café, Dynamo, Meneer Frits, Catherinaplein (gratis) en de Stadsfoyer van M.E. (gratis).

Het volledige programma is te vinden op de website van het festival, dat vernieuwd is met een actueel magazine omtrent het evenement.


© Jazzenzo 2010