Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Ravi Coltrane op internationaal Mondriaan Jazz Festival

26 sep - In het kader van het Haagse jaar van Mondriaan wordt op zaterdag 14 oktober op verschillende locaties rond de Grote Markt het Mondriaan Jazz Festival gehouden. Speciale gast is saxofonist Ravi Coltrane met een uniek programma.Ravi Coltrane met een uniek programma op Mondriaan Jazz
Fesival in Den Haag.Canto Ostinato
Ravi Coltrane - zoon van - treedt op met het Amsterdam Mallet Quartet onder leiding van Vincent Houdijk. Zij brengen eenmalig het Canto Ostinato, het magnum opus van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt.

De New Yorkse jazzscene, met haar vele progressieve subculturen, staat centraal in het programma van Mondriaan Jazz. Zo treedt FORQ op, uit de koker van toetsenist Henry Hey (Bowie, Rudder). De band kent wisselende bezettingen met onder andere Michael League en Chris McQueen (Snarky Puppy), en drummer Jason ‘JT’ Thomas (D'Angelo).

Drums
Op het affiche verschillende bands die aangevoerd worden door een drummer: Nate Smith komt met zijn band Kinfolk, Jamire Williams (Herbie Hancock) is tevens geluidskunstenaar en brengt het programma Effectual en Jaimeo Brown (Stevie Wonder) combineert de jazzgeschiedenis met Afrikaanse ritmes met zijn band Transcendence.

Uit Engeland staat het trio Mammal Hands op het programma en uit Noorwegen het beloftevolle kwartet Rohey waarvan het debuutalbum ‘A Million Things’ uitkwam op het Jazzland-label van Bugge Wesseltoft. Uit India komt zangeres Ganavya Doraiswamy die op de warme belangstelling van Vijay Iyer en Placido Domingo mag rekenen.

Uit Nederland spelen Flink, Sousa, Niels Broos & Jamie Peet, en Rembrandt Frerichs Trio met een speciaal Mondriaanprogramma.

Mondriaan Jazz Festival wordt op 14 oktober gehouden in Paard, Koorenhuis en Humanity House te Den Haag.


© Jazzenzo 2010