Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Nieuw festival HilverJazz in Brabant

18 sep - In het Branbantse dorp Hilvarenbeek, nabij Tilburg, wordt op 18 november de eerste editie van HilverJazz gehouden. Het eendaagse festival vindt plaats in cultureel centrum Elckerlyc waar 350 mensen elf bands krijgen voorgeschoteld uit de jazz, soul en afrobeat.Het kwintet van saxofoniste Kika Sprangers komt naar HilverJazz. Foto © Eric van Nieuwland.Rijke traditie
Hilvarenbeek kent een rijke culturele traditie. De in de jaren zeventig populaire anarchistische folkgroep RK Veulpoepers komt er bijvoorbeeld vandaan als ook de oprichters van Noorderligt, de huidige poptempel 013 in Tilburg. Daarnaast vinden er grote festivals plaats op het Event Center van safaripark Beekse Bergen zoals Decibel, Best Kept Secret en hiphop festival Woo Hah! (vanaf 2018).

De Hilvarenbeekse jazzfanaten Joris van Hulten, Peter Spijkers en Milko Huijben voegen daar met HilverJazz een jazzfestival aan toe. Met behulp van Bartho van Straaten, programmeur van de Tilburgse jazzclub Paradox, werd een programma samengesteld.

Programma
Op de vier podia van Elckerlyc treden op de band Gare Du Nord, het Kika Sprangers Quintet, Bruut!, Kim Hoorweg die met Back to Black een ode brengt aan Amy Winehouse, de band Koffie, het Ramon Valle Trio en Trio Joost Lijbaart, Sanne Rambags, Bram Stadhouders. 

Daarnaast brengt U’Duet met de Palestijnse Ud-speler Haytham Safia en percussionist Osama Mileegi muziek uit het Midden-Oosten, treedt A Traveller's Tale van contrabassist Eric van der Westen, gitarist Aron Raams en trompettist Angelo Verploegen op, en geven de Jazz Junkies en brassband Dr. Brass acte de presence.

Voorlopig staan er drie edities van HilverJazz in de planning.

Update: de eerste editie van HilverJazz is uitverkocht.


© Jazzenzo 2010