Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bassist Koos Serierse (82) overleden

11 sep - Bassist Koos Serierse is op 82-jarige leeftijd overleden. Serierse maakte onder meer deel uit van Dutch Swing College Band en Rein de Graaff Trio.Koos Serierse: 1936 - 2017.

Foto © Jazzhelden.


Serierse debuteerde in de jaren zestig bij Toon Hermans waarna hij al snel bij de Dutch Swing Collage Band terechtkwam. Daarmee speelt hij in Afrika en Australië en neemt er de plaat 'Live Party' mee op (1965). In de jaren zeventig neemt Serierse op met onder meer Piet Noordijk, Chris Hinze, Joop Scholten en Johnny Meyer en is hij bassist van New Sesjun Four voor het TROS-radioprogramma Sesjun. 

Vanaf midden jaren zeventig wordt Serierse de vaste bassist van het Rein de Graaff Trio met Eric Ineke op drums. Zij begeleiden Amerikaanse grootheden als Dexter Gordon en Lee Konitz op diens Europese tournees. Ook maakte Serierse tot 1997 deel uit van het radio-orkest de Skymasters en speelde hij mee op de platen van gitarist Wim Overgaauw en saxofonist Stan Getz.

Serierse, die zichzelf omschreef als een degelijke bassist die met zijn spel niet de intentie heeft om op de voorgrond te treden, gaf ook les op de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, onder meer aan Hein van de Geyn.

Klik op bovenstaande afbeelding om het interview 

van Jazzhelden.nl met Koos Serierse te zien.


© Jazzenzo 2010