Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Paul van Kemenade viert 40-jarig jubileum groots

9 jul - Paul van Kemenade zit veertig jaar in het muzikantenvak en viert dat met een reeks bijzondere uitvoeringen. Hoogtepunt zijn de concerten in oktober wanneer de altsaxofonist met zeven bands zijn feest viert in Theaters Tilburg en later Bimhuis. Maar vanaf augustus pakt de musicus al uit met concerten op bijzondere locaties.Altsaxofonist en componist Paul van Kemenade viert 40-jarig
jubileum.Theaters Tilburg
Zwaartepunt van de festiviteiten is de concertavond op 6 oktober in Theaters Tilburg wanneer zeven bands wisselend op twee podia optreden. Op het programma staan Soweto Kinch, vocaliste Maya Fadeeva, Vintskevich - Taylor Quartet, Fra Fra Big Band en Peter Beets Trio met gipsy jazzgitarist Stochelo Rosenberg. Van Kemenade treedt op met een nieuw trio waarmee hij recent het album 'Daytime Sketches' uitbracht, bestaande uit de Spaanse drumster Maria Portugal en toetsenist Jasper van 't Hof, en met het gelauwerde Three Horns And A Bass, naast Van Kemenade bestaande uit Angelo Verploegen, Louk Boudesteijn en Wiro Mahieu.

Bimhuis
Een dag later, 7 oktober, wordt het jubileum voortgezet in Bimhuis met concerten van Three Horns And A Bass, Trio Portugal, Van Kemenade, Van 't Hof en het Russisch-Amerikaanse kwartet van Leonid Vintskevich op piano en Fender Rhodes en drummer Joel Taylor.In Oisterwijk treedt Madeline Bell op met het Jazz Orchestra of 
the Concertgebouw.Op locatie

In het kader van zijn 40-jarig jubileum organiseert Van Kemenade een aantal concerten op bijzondere locaties, te beginnen met een dubbelconcert op vrijdag 25 augustus in Natuurtheater Oisterwijk. Van Kemenade opent de avond met zijn Hammond Sandwich, opgericht in 2015 met verder in de bezetting de Hammond-specialisten Carlo de Wijs en Arno Krijger, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik.

De avond wordt groots afgesloten door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw dat op de planken staat met de Amerikaanse gospeldiva Madeline Bell. Zij brengen een ode aan Ray Charles, de blinde Amerikaanse rhythm & blues legende.

Kaarten voor de concerten zijn verkrijgbaar via de websites van de desbetreffende podia.Paul van Kemenade 40 jaar musicus.
Promo.


© Jazzenzo 2010