Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Pharoah Sanders naar festival Le Guess Who?

7 juni - Saxofonist Pharoah Sanders is een van de 67 acts die optreden op het Utrechtse festival Le Guess Who? Ook Linton Kwesi Johnson en het Bulgaars vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares maken deel uit van het voorlopige affiche.











Pharoah Sanders speelde in 2014 op North Sea Jazz.

Foto © Ron Beenen.


De elfde editie van het festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging wordt gehouden van 9 tot en met 12 november in de gehele binnenstad van Utrecht. Een deel van het programma wordt samengesteld door curatoren Perfume Genius, Grouper, Shabazz Palaces en Han Bennink.

Bennink treedt op met de Japanse noise-improvisator Keiji Haino en saxofonist Peter Brötzmann. Andere namen die al vastgelegd zijn: James Holden & The Animal Spirits, Ben Frost, Abdel Karim Shaar, Radio Philharmonic Orchestra met werk van Lili Boulanger, Oumou Sangré, The Como Mamas, Han Bennink Trio, ICP Orchestra, en The Black Power Tarot.

Dit jaar werkt de organisatie samen met Jerusalem In My Heart waardoor Afro-Amerikaanse en Midden-Oosterse muzikanten naar het festival komen. Onder hen jazzzangeres Linda Sharrock, Moor Mother, Matana Roberts en filmmaker en songschrijver Alanis Obomsawin.

Het volledige programma wordt later bekendgemaakt.


© Jazzenzo 2010