Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Red Light Jazz Festival op Amsterdamse Wallen

28 mei - De gitaar staat centraal op de vierde editie van het Red Light Jazz Festival dat van 2 tot en met 4 juni gehouden wordt op dertig locaties op en rondom de Amsterdamse Wallen. Onder meer Jan Akkerman en Anton Goudsmit treden op.Jan Akkerman speelt op 3 juni in de Sint Olofskapel/NH Barbizon
Palace. Foto © Liesbeth Keder.


Casablanca
Het Red Light Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich afspeelt in en rondom het Red Light District van Amsterdam. Een ondernemersinitiatief dat de hoofdstad weer op de kaart zet als jazz-stad met een rijke traditie waartoe de Surinaamse saxofonist Kid Dynamite en trompettist Teddy Cotton behoorden. Zij traden halverwege de vorige eeuw op in jazzclubs als Casablanca op de Zeedijk en de Cotton Club.

Met de gitaar als middelpunt treden onder meer de gitaristen Jan Akkerman, Jack Broadbent, Chris Beckers, Anton Goudsmit, Martijn van Iterson, Robin Nolan en Jerôme Hol op. Daarnaast zijn er onder meer optredens van Bruut!, Bl3nder met Def P, Conrad Herwig, Broken Brass Ensemble en van Hans Dulfer, ambassadeur van het festival. Ook gedenkt Red Light Jazz deze editie de 25-jaar geleden overleden accordeonist Johnny Meijer.

Het Floris Kappeyne Trio, dat vorig jaar de Gigstarter Jazz Award won, opent het festival op vrijdag 2 juni in de lobby van het NH Collection Barbizon Palace Hotel.

De gratis Festival Guide met het volledige programma, die vanaf vrijdag 2 juni in alle podiumlocaties ligt, staat ook op de website.


© Jazzenzo 2010