Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Rembrandt Frerichs brengt ode aan Piet Mondriaan

28 mrt - Pianist en componist Rembrandt Frerichs brengt op vrijdag 31 maart een ode aan kunstschilder Piet Mondriaan in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert is onderdeel van de serie TRACKS, waarin dit keer 100 jaar De Stijl wordt gevierd.
Rembrandt Frerichs.Piet Mondriaan (1872 - 1944), mede-oprichter van De Stijl, was een groot muziek- en dansliefhebber. Hij bezat een bijzondere collectie grammofoonplaten en struinend door het New Yorkse nachtleven ontdekte hij de nieuwe muziek. De link tussen muziek en Mondriaan wordt nog duidelijker als je kijkt naar de titels van een aantal van zijn werken: Fox Trot A, Victory boogie woogie en Broadway boogie woogie.

Rembrandt en Mondriaan in TRACKS
Frerichs laat zich in de voorstelling inspireren door de schilderijen van Mondriaan. Van eigen hand klinkt een nieuw stuk voor contrabas dat geïnspireerd is op Mondriaans Compositie 10. Ook hoor je werken van Bach en Messiaen. Naast Frerichs worden de stukken uitgevoerd door violist Maria-Paula Majoor, cellist Benjamin Glorieux en contrabassist Dominic Seldis en visueel omlijst door Desirée van Gelderen (licht) en videokunstenaar Jurjen Alkema. De regie is in handen van Jorinde Keesmaat.

De serie TRACKS in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw brengt klassieke muziek met een twist voorzien van een visuele omlijsting en is er op gericht het publiek op een ándere manier kennis te laten maken met klassieke muziek. In 'Rembrandt en Mondriaan in TRACKS' vervagen grenzen tussen klassiek en jazz, oude en nieuwe muziek, beeldende en klinkende kunst.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via onderstaande link.
Rembrandt en Mondriaan in TRACKS
Trailer


© Jazzenzo 2010