Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Chick Corea artist in residence op North Sea Jazz

28 mrt - Chick Corea staat met drie concerten centraal op het komende North Sea Jazz Festival dat van 7 tot en met 9 juli gehouden wordt in de Ahoy in Rotterdam. Ook maakte de organisatie nieuwe namen bekend.Chick Corea op het North Sea Jazz Festival van 2013.

Foto © Ron Beenen.


Chick Corea zal als  artist in residence in drie uiteenlopende projecten te zien zijn, die alle recht doen aan zijn lange carrière. Op vrijdag treedt hij op met zijn all star Elektric Band met gitarist Frank Gambale, saxofonist Eric Marienthal, drummer Dave Weckl en bassist Nathan East. Op zaterdag staat hij voor het eerst in Nederland in duo op de planken met banjovirtuoos Béla Fleck, met wie hij de albums Two en The Enchantment opnam. Op zondag treedt Corea op met het avontuurlijke Noorse Trondheim Jazz Orchestra.

Nieuwe namen
Verder zijn op vrijdag Lettuce, José James, Jeroen van Vliet Moon Trio, Mark Guiliana Jazz Quartet, Marquis Hill Blacktet, LABtrio, Baloji en het Maarten Hogenhuis Trio aan het programma toegevoegd.

Op zaterdag 8 juli is Woman to Woman! met onder anderen Renée Rosnes, Cécile McLorin Salvant, Anat Cohen, Melissa Aldana, Ingrid Jensen en Tineke Postma bevestigd. Ook staan op deze dag: Jon Cleary, Roberto Fonseca, Jordan Rakei, ALA.NI, Ben Wendel Group, Estafest en Pink Oculus.

Nieuwe namen voor zondag 9 juli zijn Madeleine Peyroux, Kovacs, Steve Coleman and the Council of Balance met het DoelenEnsemble, Muhal Richard Abrams, Peter Evans & Levy Lorenzo, Michelle David & The Gospel Sessions, Ben van Gelder Quintet, en Jazz: The Story featuring Vincent Herring, James Carter, Jon Faddis en Steve Turré.


© Jazzenzo 2010