Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Improhelden geven workshops in Amsterdam

1 mrt - Vier internationale impromusici geven in maart en april een inkijkje in de kunst van het improviseren. Trompettist Peter Evans, drummer Paal Nilssen-Love, bassist Wilbert de Joode en de band Dans les Arbres geven onder de naam Space Academy workshops in podium/café De Ruimte in Amsterdam-Noord, gevolgd door een avondconcert.De Noorse drummer Paal Nilssen-Love is een van de vier workshopgevers. 
Foto © Peter Gannushkin.


De Amerikaan Peter Evans bijt op maandag 6 maart het spits af. De New Yorkse trompettist staat bekend om zijn avantgardistische spel en radicale klankmanipulatie. Drummer Paal Nilssen-Love is een van de meest actieve Noorse impromusici van de afgelopen twintig jaar. Hij vertelt op woensdag 22 maart over zijn intense, hyperenergieke drumtechniek. 

De Noors-Franse band Dans les Arbres - klarinettist Xavier Charles, gitarist Ivar Grydeland, pianist Christian Wallumrød en percussionist Ingar Zach - worden juist weer geroemd om hun uiterst subtiele samenspel, en geven op maandag 3 april een gezamenlijke bandworkshop. 

Boy Edgar Prijs 2016-winnaar Wilbert de Joode, een van de invloedrijkste en meest bejubelde Nederlandse impromusici van de afgelopen decennia, sluit op maandag 17 april deze eerste reeks van Space Academy af. Alle workshops worden gevolgd door een avondconcert door de workshopgever(s).

Space Is The Place
Space Academy is de nieuwste spin-off van concertreeks Space Is The Place in De Ruimte in Amsterdam-Noord. Met gemiddeld zes concerten per maand brengen programmeur Tim Sprangers en mede-initiator Jasper Stadhouders impro- en jazzmusici voor het voetlicht.


© Jazzenzo 2010