Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Abrupt einde North Sea Jazz Club

21 feb - North Sea Jazz Club in Amsterdam heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Aanleiding is het aflopen van de licentieovereenkomst met Mojo over de naam van de club. De zestig medewerkers en freelancers zijn maandag geïnformeerd en de kaartverkoop is gestaakt.Mathias Eick Sextet in 2015 op het podium van de North Sea 
Jazz Club. Foto © Ron Beenen
.


Contractbreuk
De licentieovereenkomst met Mojo Concerts over het gebruik van de naam North Sea Jazz Club, genoemd naar het jazzfestival in Rotterdam, loopt in mei na vijf jaar af. De jazzclub was in samenwerking met een PR-bureau bezig met een nieuwe naam, maar de beheerder van de Westergasfabriek waar de club gevestigd is en tevens verhuurder, ziet dat niet zitten.

Volgens Kop Oost, het bedrijf achter de jazzclub, wordt de naamswijziging door de Westergasfabriek als contractbreuk gezien en dreigen zij met ontbinding van het huurcontract. Naar aanleiding van de onrust zouden diverse investeerders afgelopen weekeinde zich hebben teruggetrokken uit de North Sea Jazz Club ’met grote financiële onzekerheid tot gevolg’. 

Huurachterstand
Een woordvoerder van de de Westergasfabriek stelt dat het conflict niet primair in de naam van de club zit, maar in het feit dat de club al vier maanden geen huur heeft betaald.

De rechtbank Amsterdam doet dinsdag uitspraak over de faillissementsaanvraag. 

Na Axes in Eindhoven is de North Sea Jazz Club in Amsterdam het tweede jazzpodium dat binnen een week sluit.


© Jazzenzo 2010