Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Grammy Awards voor Gregory Porter en John Scofield

13 feb - Gregory Porter en John Scofield hebben zondagavond in het Staples Centre in Los Angeles een Grammy Award in de wacht gesleept. Ook Snarky Puppy viel in de prijzen.Gregory Porter neemt Grammy Award in ontvangst voor album 'Take Me to the Alley'.Saluut
Gregory Porter sleepte met 'Take Me to the Alley' de Grammy Award voor beste vocale album in de wacht. In zijn korte dankwoord bracht de zanger een saluut aan de zondag overleden zanger Al Jarreau. John Scofield ontving een Grammy voor zijn album 'Country for Old Men'. Daarnaast ontving de gitarist, die niet aanwezig was bij de uitreiking, een tweede Grammy voor zijn solo op 'I’m So Lonesome I Could Cry'.

Snarky Puppy viel voor de derde keer in de prijzen, ditmaal met het album 'Culcha Vulcha'. In 2015 won de groep een Award voor het album 'Sylva' dat werd opgenomen met het Metropole Orkest.

Ted Nash Big Band werd met het album 'Presidential Suite: Eight Variations on Freedom' bekroond met een Grammy voor beste groot jazz ensemble. De Grammy voor beste latin jazzalbum ging naar pianist Chucho Valdés.

Het Koninklijk Concertgebouworkest wist geen Grammy te bemachtigen. In de categorie beste orkestrale uitvoering streek het Boston Symphony Orchestra met de eer. 

Postuum
'Blackstar', het laatste album van David Bowie, werd bekroond met vijf Grammy's waaronder die voor beste alternatieve album en beste rock song. Muzikanten met wie Bowie het album opnam - Mark Guiliana, Donny McCaslin, Tim Lefebvre en Jason Lindner - namen de prijzen in ontvangst.


© Jazzenzo 2010