Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Al Jarreau en Aretha Franklin met pensioen

12 feb - Al Jarreau (76) en Aretha Franklin (74) hebben beiden hun pensioen aangekondigd. Jarreau stopt per direct wegens uitputtingsverschijnselen en Franklin later dit jaar na de uitgave van een nieuw album dat haar laatste zal zijn.Al Jarreau op North Sea Jazz Festival 2008.

Foto © Ron Beenen.


Al Jarreau moest zijn Amerikaanse tournee staken wegens uitputtingsverschijnselen en wordt momenteel verpleegd in een ziekenhuis in Los Angeles. Ook in 2010 moest Jarreau een tournee onderbreken wegens vermoeidheidsproblemen waarna hij het rustiger aan ging doen. De Amerikaan won als enige zanger ooit Grammy's in drie verschillende categorieën: pop, R&B en jazz en had met 'Roof Garden' een wereldwijde hit. Jarreau speelde meerdere keren op het North Sea Jazz Festival en nam in 2012 met het Metropole Orkest een live-album op.

Aretha Franklin, die sinds 2010 eveneens met gezondheidsproblemen kampt, stopt later dit jaar na de uitgave van haar nieuwe album dat ze opneemt met Stevie Wonder. Daarna volgen enkele laatste optredens. 'The Queen of Soul' stond 56 jaar op het podium en had wereldwijde hits met onder meer '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman', 'Think' en 'Respect'. Franklin won achttien Grammy Awards en verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen. In 2015 trad ze in het Witte Huis op voor president Obama.
Aretha Franklin treedt op in het Witte Huis
voor president Obama.


© Jazzenzo 2010