Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Giovanca nieuwe presentatrice Vrije Geluiden

9 jan - Giovanca is vanaf 22 januari de nieuwe presentatrice van het VPRO-programma Vrije Geluiden dat daarnaast van het Amsterdamse Bimhuis naar het Utrechtse Tivoli Vredenburg verhuist. Bovendien gaat vanaf 1 maart de nieuwe concertreeks 'Vrije Geluiden Live' van start.Giovanca nieuwe presentatrice Vrije Geluiden.

Foto © Merlijn Domernik.


Zangeres, tekstschrijfster en presentatrice Giovanca volgt presentator Melchior Huurdeman op die als hoofdredacteur bij het programma betrokken blijft. In de eerste uitzending nieuwe stijl - Vrije Geluiden krijgt een nieuw decor - ontvangt Giovanca jazzkwartet Estafest, de Japans-Nederlandse pianiste Keiko Shichijo en zijn er hoogtepunten te zien van de Flamenco Biënnale.

Vrije Geluiden wordt uitgezonden sinds 1989 - met Reiziger in Muziek als voorloper - en brengt muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek. Het programma is elke zondag te zien om 10.30 uur op NPO 1.

Vrije Geluiden Live
In samenwerking met de VPRO begint Tivoli Vredenburg dit seizoen een concertserie in samenhang met de opnamen van het televisieprogramma. Artiesten die overdag in de uitzending te zien zijn, treden 's avonds op in zaal Cloud Nine binnen Tivoli Vredenburg. Een aantal concerten zijn tot de zomer te zien in drie edities van het nieuwe programma Vrije Geluiden Live. Te beginnen op 1 maart met het Belgisch multicultureel zangkoor Voxtra en het LABtrio.


© Jazzenzo 2010