Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Festival So What’s Next? groter en dieper Eindhoven in

4 okt - Het jazz- en cross-overfestival So What's Next? wordt dit jaar over twee dagen verspreid en op verschillende locaties in Eindhoven gehouden. Op zaterdag 5 november staan grote namen als Ibrahim Maalouf en Marcus Strickland op de podia van Muziekgebouw Eindhoven, een dag later gaat het festival Downtown met twintig showcases op zeven podia in de stad.Trompettist Ibrahim Maalouf eerder dit jaar op North Sea Jazz.

Foto © Ron Beenen.


Muziekgebouw
Het voorheen eendaagse festival richt zich op jazzmusici met een eigen geluid en besteedt daarnaast aandacht aan cross-overs van jazz met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek en een snuifje punkrock. Het festivalhart is Muziekgebouw Eindhoven dat op de zaterdag alle podia benut voor So What's Next?

Op het programma staan het kwartet van de Libanees/Franse trompettist Ibrahim Maalouf, zangeres Laura Mvula, Snarky Puppy-toetsenist Cory Henry en zijn Funk Apostles, saxofonist en multi-instrumentalist Colin Stetson, saxofonist Rudresh Mahanthappa die zijn eerbetoon aan Charlie Parker op het bejubelde album 'Bird Calls' brengt, saxofonist Marcus Strickland en zijn band Twi-Life, het kwartet van drummer Makaya McCraven met een mix van jazz en hiphop, en de Nederlandse rietblazer Joris Roelofs. Snarky Puppy-toetsenist Cory Henry treedt op met The Funk Apostles. 
Foto © Ron Beenen.


Downtown

So What's Next Downtown neemt de zondag van het festival in beslag met tien showcases uit Nederland en evenzoveel uit merendeels New York, geselecteerd door verschillende jury's bestaande uit professionals uit de jazzwereld.

Uit Nederland treden op Xavi Torres Trio, Matteo Mijderwijk, LABtrio, Umbra Falstrwti, Trempera!, Chelsea Foreman, Pablo Martinez Flamenco-Jazz Band, Mn'JAM experiment, EvenSanne en Molino.

Uit New York spelen Theo Croker, Noname, Ben van Gelder Quintet, Kandace Springs, Xenia Rubinos, Brandee Younger, Samuel Blaser Quartet, David Virelles, Jasper Høiby Qualia en in de Catharinakerk de afsluiter Cory Henry.

De vierde editie van So What's Next? vindt plaats op 5 en 6 november in Eindhoven. Kaarten zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite en ticketmaster.nl. 


© Jazzenzo 2010