Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Derde editie Late Summer Jazz in Uden

21 sep - In het Brabantse Uden wordt aanstaande weekeinde de derde editie van Late Summer Soul & Jazz Festival gehouden. In vier zalen van theatergebouw Markant Uden treden zestien bands op, waaronder Sabrina Starke, Lilian Veira en Sven Hammond.Sabrina Starke naar Late Summer Soul & Jazz Festival.
Foto © Ron Beenen.


Ook de trio's van gitarist Martijn van Itterson en de pianisten Karel Boehlee en Ge Bijvoet staan op het programma alsmede het nieuwe kwintet van saxofonist Bart Wirtz die deze maand zijn nieuwe cd 'Beneath The Surface' uitbracht. Daarnaast treden bands op als The Jazzinvaders, de Rotterdamse formatie Marutyri en Music Machine van drummer Lucas van Merwijk die met onder andere het jonge Cubaanse pianotalent Abel Marcel een programma brengt bestaande uit Cubaans repertoire.

Tributes
Naast optredens van vocalisten Sabrina Starke en Lilian Veira brengt zangeres Kim Hoorweg een tribute aan de in 2011 overleden Amy Winehouse. Ook Prince wordt geëerd. Bassist Marcel Schimscheimer (Metropole Orkest, Toots Thielemans) stelde een gelegenheidsformatie samen om rijkelijk te putten uit het oeuvre van het dit jaar overleden popicoon.

Late Summer Soul & Jazz Festival wordt gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 september in Markant Uden te Uden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het festival.Aankondiging Late Summer Soul & Jazz Festival 2016


© Jazzenzo 2010