CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com Martin Fondse op North Sea Jazz kan nog jaren voort: Hahaha! ( ik reageer niet zo vaak op recensies, dus inhoudelijk is het wellicht wat summier )
Mia kesber op North Sea Jazz volgens Cees Schrama: Diepe buiging voor Cees Schrama
Rob van Bavel op InJazz geeft podium aan jazz van de nabije toekomst…: En er was ook een mooie showcase van diverse masterstudenten van diverse conservatoria !
Henk van Leeuwen op Waarom we een jazzclub als Persepolis nodig hebben: Fantastische documentaire over Persepolis Ook nostalgisch! In 1963/64 op 17de jarige leeftijd Ontdek…
Joe Vanenkhuizen op Noah Preminger - Genuinity: Cyriel slaat de spijker op z'n kop als hij opmerkt: 'het naspelen van Coltrane en Rollins lijkt op de…
vera vingerhoeds op inJazz maakt namen Nederlandse showcases bekend: Beste redactie, Ik heb NIET deelgenomen aan de selektiecommissie voor injazz. Ik weet niet waar julli…
Sabina op Bill Frisell – Music IS: Heel goede recensie van een heel goed album!
Fred op Bart Lust (50) overleden: Naar mijn weten geen 5 CD's, maar 4 (van het Bart Lust Quintet) of heb ik er een gemist?
 

« Liebman / Ineke / Lag… | Home | Kenny Barron en Bill … »

Toppers naar Festival Jazz International Rotterdam


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Twitter
14 Juni 2016

Makaya McCraven is geen Fransman, en maakt ook geen wereldmuziek. De muzikant uit Chicago is al jarenlang een veelgevraagd en gerespecteerde drummer, met roots in hiphop en jazz. In die hoedanigheid speelde hij onder meer met artiesten als Archie Shepp en Sam Rivers. Sinds zijn debuutalbum ‘Split Decision’ uit 2012 staat McCraven vooral ook bekend als bandleider en producer.

Voor zijn 2e album ‘In This Moment’ nam hij met een groep van Chicago’s beste musici - waaronder Jeff Parker van Tortoise), Joshua Abrams, Rob Mazurek en Marquis Hill - 48 uur lang geïmproviseerde muziek op. Het resultaat is een zeer groove-georienteerde mix van acid-jazz, post-bop, post-rock en toch ook hiphop.

‘In the Moment’ werd sinds de release in februari 2015 erg positief ontvangen. Het verscheen ook in de bekende eindejaarslijstjes voor het beste jazzalbum van 2015; onder meer Apple Music, KMHD Radio en Pop Matters nomineerden de plaat.

Mike - 14-06-’16 23:32

... Ook mooi: Monk Award winnaar en Chicago-based trompettist Marquis Hill komt ook met Makaya mee naar R'dam! ;-)

Mike - 14-06-’16 23:34


Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen: