Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Soo Cho – After All

CD-RECENSIE

Soo Cho – After All
bezetting: Soo Cho piano; Janos Bruneel contrabas; Lionel Beuvens drums
opgenomen: 28 & 29 januari 2016, Fattoria Musica, Osnabrück
uitgebracht: mei 2016
label: Zennez Records
aantal stukken: 11
tijdsduur: 53’57
website: www.soocho.nl
door: Erno ElsingaDe muzikale carrière van pianiste Soo Cho is er eentje tegen wil en dank. Opgegroeid in Korea belandde ze vanuit de klassieke muziek toevallig in de jazz waar persoonlijke ontmoetingen en muziek van grootheden haar richting bepaalden. De Koreaanse bracht drie kwartetalbums uit en nu, acht jaar na haar debuut, verschijnt ‘After All’, haar eerste trioalbum en meest persoonlijke tot nu toe.

Op ‘After All’ gooit de in Nederland woonachtige Cho het juk van een kwartetbezetting van zich af en profileert zich, begeleid door contrabassist Janos Bruneel en slagwerker Lionel Beuvens, als een pianiste die diepgang in zowel haar spel als composities heeft gevonden. Deze klinken bevrijd en overtuigend en bewandelen dankzij subtiel aangebrachte lagen haast achteloos de snijvlakken van kracht, breekbaarheid en ritmen, waarin verhaallijnen aanzuigend op de verbeelding werken. 

Soo Cho komt op ‘After All’ volledig tot haar recht. Weg is de steriliteit van het kwartet. Met de intimiteit en de vrijheid van het trio – met een lyrisch fraai spelende Bruneel op contrabas - toont Cho niet eerder aangeboorde muzikale inzichten die haar op slag tot een intrigerend pianist maken. Waarbij Cho’s verbluffende instrumentbeheersing dankzij de gelauwerde geluidstechnicus Chris Weeda ook nog eens tot in detail te volgen is. 


 Soo Cho – After All


© Jazzenzo 2010