Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Showcases en programma inJazz bekend

25 apr - Tijdens het jaarlijkse netwerkevenement inJazz in Rotterdam wordt niet alleen de nieuwe Boy Edgarprijswinnaar bekendgemaakt en de Edisons uitgereikt, ook treedt een dozijn bands op om zich te profileren voor een internationaal publiek en worden in panels onderwerpen uit de hedendaagse jazz besproken.De Zuid-Afrikaanse jazzgitarist Vuma Levin geeft een 
showcase tijdens inJazz.Showcases
De bands die zich op 24 en 25 juni tijdens het netwerkevenement aan belanghebbenden uit de internationale jazzwereld presenteren zijn het trio van de Bulgaarse pianist Dimitar Bodurov, de Kaapverdische Dina Medina, de Turkse trombonist en trompettist Efe Erdem, het duo EvenSanne (Erna Har Even en Sanne Huijbregts), het Utrechtse powertrio Fluks, de Nederlands-Turkse zangeres Karsu, de bands Tristan, Voodrish en Zitakula en het kwintet van de Zuid-Afrikaanse jazzgitarist Vuma Levin. 

New York
Vast onderdeel van inJazz - voorheen Jazzdag - zijn de panels waarin actuele perikelen uit de hedendaagse jazz publiekelijk worden besproken door professionals uit de jazzwereld. Bijzonder is de komst van Spike Wilner, mede-eigenaar van de New Yorkse jazzclub Smalls en videokanaal SmallsLive dat concerten vanuit de jazzclub naar leden streamt.

Tijdens het conferentieprogramma vindt ook de première plaats van Easy Man, een documentaire over de Surinaamse musicus Ronald Snijders. Vaste onderdelen zijn verder Matchmaking en het Demospreekuur waarin musici hun muziek kunnen laten beoordelen door betrokkenen uit de jazzwereld zoals journalisten en programmeurs.

Edison
Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Edisons tijdens inJazz, waarbij prijswinnaars optreden met het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Vince Mendoza. Bekend is al dat het 70-jarige orkest op 24 juni de Oeuvreprijs Jazz-World 2016 in ontvangst mag nemen in het nieuwe Luxor Theater. 

Verdeeld over diverse locaties op de Kop van Zuid in Rotterdam wordt inJazz gehouden op 24 en 25 juni. Kaarten voor de verschillende onderdelen zijn verkrijgbaar via de inJazzwebsite.


© Jazzenzo 2010