Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Concertgebouw Jazz Award voor Henk Meutgeert

16 jun - De Concertgebouw Jazz Award 2015 is toegekend aan Henk Meutgeert. De bandleider, pianist, arrangeur en oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ontvangt de prijs op 16 augustus tijdens Robeco Summer Nights.Award voor Henk Meutgeert.

Foto © Ronald Knap.


De Concertgebouw Jazz Award is een oeuvreprijs voor een internationaal vermaarde jazzmusicus. Meutgeert stond in 1999 aan de wieg van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De muzikaal leider van het orkest deelde het podium met George Coleman, Toots Thielemans, Chick Corea en talloze andere grootheden. Tegenwoordig is Meutgeert gastdirigent en arrangeur van het orkest dat hij tot 2014 leidde.

Hoogtepunten
Meutgeert krijgt de prijs uitgereikt op 16 augustus bij het concert ‘Riffs ’n Rhythms’. Het orkest speelt dan hoogtepunten uit achttien jaar Jazz Orchestra of the Concertgebouw met medewerking van Deborah Brown, Georgie Fame, Benjamin Herman, Ferdinand Povel, Jesse van Ruller, Peter Beets en Dennis Mackrel.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Concertgebouw Jazz Award dat de prijs naar een Nederlander gaat. Eerdere winnaars zijn onder andere Wayne Shorter, Elvin Jones, Toots Thielemans en George Coleman.


© Jazzenzo 2010