Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

PaRaDoXaal haalt Brad Mehldau en Hiromi naar Tilburg

9 jun - Het Tilburgse muziekpodium Paradox en Theaters Tilburg hebben de handen ineen geslagen. Voor het komende seizoen organiseren de podia onder de noemer PaRaDoXaal een concertreeks in Theaters Tilburg waarbij opzienbare jazznamen naar Tilburg worden gehaald, te beginnen in november met Hiromi en het Brad Mehldau Trio.Hiromi staat garant voor een overdonderende show.

Foto © Ron Beenen.


PaRaDoXaal 
De concertreeks PaRaDoXaal behelst een reeks jazzconcerten die 'te groot' zijn voor jazzpodium Paradox. De podia mikken op concerten met een capaciteit tussen de 250 en 800 stoelen en vinden plaats in de Tilburgse Concertzaal of Schouwburg. Met de beoogde samenwerking profileert Tilburg zich meer en meer als jazzstad, met een brede uitstraling naar omliggende steden.

November
De Japanse pianiste/toetseniste Hiromi trapt op vrijdag 13 november in de Concertzaal de bijzondere concertreeks af. Zij treedt aan met haar trio bestaande uit drummer Simon Philips en basgitarist Anthony Jackson. Zondag 29 november speelt het Brad Mehldau Trio in de Schouwburg. Beide zalen - naast elkaar gelegen aan de Schouwburgring - hebben een capaciteit van zo'n 800 stoelen. 

Andere grote jazznamen die Tilburg zullen aandoen worden later bekendgemaakt. Kaarten voor de concerten van Hiromi en Brad Mehldau Trio zijn te verkrijgen via de websites van Theaters Tilburg en Paradox.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010