Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Zeeland Suite Revisited trekt het land in

30 apr - Als onderdeel van de Buma Boy Egdarprijs Tournee trekt de door prijswinnaar Jeroen van Vliet herziene Zeeland Suite uit 1978 het land in. De première is op 1 mei in het Bimhuis waar ook de dvd/cd wordt gepresenteerd met daarop een compilatie van de eerste uitvoeringen in Zeeland, september 2014.De Zeeland Suite Revisited werd in september 2014 voor het eerst uitgevoerd. Foto © Eddy Westveer.De Zeeland Suite voor septet werd oorspronkelijk gecomponeerd door pianist Leo Cuypers, in de jaren zeventig deel uitmakend van het Willem Breuker Kollektief. De suite bestond uit negen delen en werd uitgevoerd in weilanden, op boten en andere locaties die soms ontoegankelijk waren voor publiek. Op verzoek van Muziekpodium Zeeland schreef pianist en componist Jeroen van Vliet een nieuwe versie van de suite die in september 2014 op verschillende openlucht locaties in Zeeland werd uitgevoerd.Jeroen van Vliet ontving op 14 december de Buma Boy Edgarprijs in het Bimhuis. Foto © Ron Beenen.Buma Boy Edgarprijs Tournee

De Zeeland Suite Revisited-tournee maakt onderdeel uit van de Buma Boy Egdarprijs Tournee, de prestigieuze prijs die in december van het vorig jaar werd toegekend aan Jeroen van Vliet. In dat kader geeft Van Vliet dit jaar 25 concerten in verschillende bezetting. Zestien concerten staan in het teken van de Zeeland Suite. Daarnaast treedt Van Vliet op met zijn trio OGU, het Jeroen van Vliet Moon Trio en het ensemble Estafest.

Twaalf uitvoeringen van de Zeeland Suite vallen in de maanden mei en juni. In november staan nog vier uitvoeringen op het programma. Uitvoerende musici zijn Jeroen van Vliet, Mete Erker, Joris Postumus, Joris Roelofs, Anton Goudsmit, Frans van der Hoeven en Pascal Vermeer.

Zie ook:Impressie Zeeland Suite 2014Zeeland Suite van Leo Cuypers uit 1977


© Jazzenzo 2010