Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Verkadefabriek Jazz Factory ook na de zomer

29 apr - Met diverse uitverkochte concerten kende de Jazz Factory, het nieuwe jazzpodium in de Verkadefabriek in Den Bosch, dit jaar een vliegende start. Daarmee is het bestaansrecht van het podium gerechtvaardigd en krijgt de programmering na de zomer een vervolg met zelfs buitenlandse acts op het affiche.
Benjamin Herman op het podium van Jazz Factory.De Jazz Factory opende in januari van dit jaar zijn deuren in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Middels tweewekelijkse concerten op de zondagmiddag kreeg het podium - met uit Nederland cross-overs richting wereldmuziek, hiphop, soul en jazz in alle soorten en maten - tot aan de zomer de kans zijn bestaansrecht te bewijzen. Met druk bezochte concerten van onder meer Benjamin Herman, Bart Wirtz Sextet, Bruut! en de Amsterdam Klezmer Band lukte dat boven verwachting.

Buitenland
En dus zijn er ook na de zomervakantie weer concerten in de Clubzaal op zondagmiddagen. Vanaf september staan onder andere Kapok, Tineke Postma Quartet, Wouter Hamel, De Deeldeliers en The Nordanians & Oleg Fateev op het affiche. Voor het eerst doen ook buitenlandse acts de Jazz Factory aan zoals de in Amerika al doorgebroken Franse zangeres Cyrille Aimée en de Belgische pianist Jef Neve.

Vóór de zomerstop zijn er nog concerten van Teus Nobel Quintet (10 mei), Andalus Voices en KOFFIE.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010