Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Cees Schrama erelid Federatie van Nederlandse Jazzfestivals

25 mrt - Jazzpromotor, pianist, presentator en producer Cees Schrama is benoemd tot erelid van de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals. Daarmee wordt Schrama beloond voor zijn jarenlange werk voor de federatie en zijn inzet voor de Nederlandse jazz.Cees Schrama in 2011 met zijn Edison tijdens het Edison Gala.

Foto © Ron Beenen.


Schrama (78) presenteerde vanaf 1973 dertig jaar lang het beroemde radioprogramma Sesjun waarin hij bekende musici uit binnen- en buitenland ontving. Ook produceerde Schrama platen voor onder andere Toots Thielemans, Monty Alexander en Piet Noordijk. Daarnaast was Schrama betrokken bij de beginjaren van de Golden Earring en werkte hij als organist mee aan de wereldhit 'Venus' van Shocking Blue.

Schrama is eveneens al dertig jaar betrokken bij het North Sea Jazz Festival, zowel als presentator als lid van de programmacommissie. In 2009 ontving Schrama de Paul Acket Award Special Appreciation en in 2011 ontving hij een Edison voor de uitgaven van 'The Sesjun Radio Shows' op cd.

In het Bimhuis wordt op 4 april een documentaire over Schrama vertoond, in het kader van de serie Jazzportretten.

De Federatie van Nederlandse Jazzfestivals houdt zich bezit met onder andere promotie en fondsenwerving en fungeert namens de aangesloten festivals als aanspreekpunt naar nationale en internationale partijen in het jazzveld.


© Jazzenzo 2010