Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Gent Jazz Festival heeft programma praktisch rond

25 mrt - Tijdens een persconferentie gisteren in Gent werden weer een aantal namen aan het programma van Gent Jazz Festival toegevoegd. Onder meer Bill Laswell en Jack DeJohnette komen naar Gent, alsmede een handvol Nederlandse musici.Basgitarist Bill Laswell naar Gent Jazz.

Foto © Asara Audio LLC.


Basgitarist Bill Laswell treedt in Gent op met zijn cultgroep Material en de legendarische Master Musicians of Jajouka. Een groep Marokkaanse musici onder leiding van multi-instrumentalist Bachir Attar. Slagwerker Jack DeJohnette (Keith Jarrett) brengt een kwartet op de been bestaande uit saxofonist Roscoe Mitchell, pianist Muhal Richard Abrams en contrabassist Larry Gray.

Verder komen onder meer de pianotrio's van Abdullah Ibrahim en Vijay Iyer naar het festival, alsook het kwartet van de 77-jarige saxofonist Charles Lloyd.

De New Yorkse pianiste Kris Davis brengt met haar Infrasound Octet een opmerkelijk ensemble op de been met daarin maar liefst vier basklarinettisten (Ben Goldberg, Oscar Noriega, Andrew Bishop en Joachim Badenhorst). Gitarist Nate Radley en drummer Jim Black completeren het gezelschap dat een programma brengt bestaande uit composities en improvisaties.Mola Sylla van het trio Reijseger-Fraanje-Sylla, te zien op
Garden Stage. 
Foto © Ron Beenen.


Garden Stage
Op het tweede, kleinere podium van het festival staan onder andere Yuri Honing Acoustic Quartet en het trio Reijseger-Fraanje-Sylla geprogrammeerd. Ook de Belgische formatie Nordmann, dat onlangs verraste met het album 'Alarm!' staat met rauwe woestijnrock op het affiche van de Garden Stage.

Eerder was al bekend dat Gregory Porter, Snarky Puppy, Bill Charlap Trio en Tony Bennet & Lady Gaga het festival - dat gehouden wordt van 10 tot en met 18 juli - zullen aandoen.


© Jazzenzo 2010