Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bart Wirtz combineert concert met workshop

4 feb - Altsaxofonist Bart Wirtz geeft met zijn kwartet op zondag 8 februari een workshop voorafgaand aan het concert dat zij geven in de Jazzschuur van Abcoude. Het is een beproefde formule van JAM Nederland dat verschillende aspecten van de muziek combineert en doceert aan leden, bezoekers en musici.Bert Wirtz en zijn kwartet laten zien hoe je een thema
indringend neerzet. 
Foto © Ron Beenen.


JAM (Jazz Ambassadors Meetings) werd in 2013 opgericht door vijf fervente jazzliefhebbers en wil een concrete bijdrage leveren aan de Nederlandse jazzscène. Daarom organiseert JAM naast de concerten eveneens master classes, workshops en jamsessies onder leiding van topmuzikanten om het individuele niveau en het samenspel van de leden van JAM te verbeteren. De concerten en workshops vinden afwisselend plaats in Toomler te Amsterdam en in de Jazzschuur in Abcoude en zijn ook voor niet-leden toegankelijk. Aanmelden voor de workshops kan via de website van JAM.

Thema
De workshops voorafgaande aan de concerten bevatten immer een specifiek onderwerp. Voor de workshop van het Bart Wirtz Quartet wordt bekeken hoe je een thema binnen de muziek indringend neerzet. Wirtz treedt aan met pianist Jasper Soffers, bassist Jeroen Vierdag en drummer Joost van Schaik.

Op 26 april is er wederom een workshop en een concert. Dan van het  Rik van den Bergh & Bart van Lier 5tet met Erik Ineke, Marius Beets en Edgar van Asselt in de gelederen. In juni volgt nog fluitist Jeroen Pek met zijn Pitch Plot 4 met als speciale gast de Amerikaan James Cammack; drie decennia contrabassist van het Ahmad Jamal Trio.

Zie ook:


© Jazzenzo


© Jazzenzo 2010