Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Topaffiche tweede editie 'So What's Next?' in Eindhoven

15 sep - Na een geslaagde en uitverkochte eerste editie van 'So What's Next?' in 2013, krijgt het Eindhovense jazzfestival op 1 november in zes zalen van Muziekgebouw Frits Philips een vervolg. Met opnieuw een topprogrammering.Ook de Vlaamse zangeres Selah Sue komt op 1 november naar
So What's Next? in Eindhoven.So What's Next? is een initiatief van Muziekgebouw Eindhoven en North Sea Jazz Festival/Mojo Concerts. Het festival richt zich op nieuwe, succesvolle, jonge jazzartiesten die de grenzen opzoeken tussen jazz en andere muzikale stromingen. In 2013 stonden onder meer Gregory Porter, Joshua Redman, Aaron Parks, Snarky Puppy en Re:Freshed Orchestra op het programma.

Toppers
Ook het affiche voor de tweede editie op 1 november kent toppers. Zo komen Ibrahim Maalouf, Typhoon, Robert Glasper Experiment, Jason Moran & The Bandwagon, Nik Bärtsch's Mobile en het Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund Trio naar het Muziekgebouw in Eindhoven.

Ook zangeres Selah Sue maakt haar opwachting op So What’s Next?. De Vlaamse brak door in 2009 en speelde sindsdien op de podia van North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival en Lowlands.

Andere namen die het festival op 1 november aan doen zijn Chris Dave & The Drumhedz, Windkracht 7, Tigran Trio, Becca Stevens, Taylor McFerrin, James Brandon Lewis, Lars Dietrich Trio, Swamb en Eveline Vroonland.

In totaal spelen twintig acts tijdens So What's Next?, overige namen worden binnenkort bekendgemaakt.

NTR Radio6 doet in een marathonuitzending live verslag van het festival. 

Voor kaarten en informatie bezoek je de festivalwebsite.Impressie 'So What's Next?' 2013.

© Jazzenzo/Erno Elsinga


© Jazzenzo 2010