Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Warm onthaal op North Sea Jazz

NIEUWS
beeld: Ron Beenen
door: Mischa Beckers
Pharoah Sanders op de openingsavond van
North Sea Jazz 2014.De 39e editie van het volledig uitverkochte North Sea Jazz Festival is gestart. Natuurlijk met aanbod voor een breed publiek, zoals op bijna alle grote festivals. Dus was er op vrijdag al keuze tussen populaire popacts zoals Robin Thicke, toegankelijke liedjes van Paloma Faith en de soul georiënteerde nummers van Gregory Porter. En vanzelfsprekend jazz in al zijn verschijningsvormen, met grote namen zoals artist-in-residence Christian McBride en Joshua Redman en een keur aan artiesten uit de nationale geledingen.

 
Publiekstrekker Pharrell Williams. John Scofield speelde met zijn Uberjam. Artist in residence Christian McBride.

Hoewel rond vijf uur ’s middags her en der al wat live-muziek klonk, vond de aftrap plaats in de Madeirazaal waar Tony Roe zijn compositieopdracht met de titel ‘Art of the Eyebrow’ uitvoerde. In diezelfde zaal ontving Ambrose Akinmusire later de Paul Acket Award. 

De zalen waren steeds snel gevuld en het vele heen en weer geloop creëerde soms een onrustige sfeer. Maar het onthaal was steeds warm. Niet alleen door het publiek, ook door de artiesten zelf die elkaar uitnodigden. Zoals bij mega-act Pharrell Williams, die Stevie Wonder naast zijn zijde kreeg.

Vanaf maandag uitgebreide recensies van alle festivaldagen op Jazzenzo.


© Jazzenzo 2010