Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Edison Jazz Oeuvreprijs voor Kurt Elling

11 jul - De Edison Jazz Oeuvreprijs gaat dit jaar naar Kurt Elling. De Amerikaanse jazzvocalist en tekstschrijver ontvangt de prijs tijdens het Edison Jazz World Gala op 27 november in Muziekgebouw Eindhoven.Kurt Elling op het North Sea Jazz Festival in 2011.

Foto © Ron Beenen.


Kurt Elling brak in 2009 door met het album 'Dedicated To You'. Elling kreeg er een Grammy Award voor en het betekende het startschot van een imponerende opmars in het vocale jazzlandschap. Al zijn tot nu toe tien uitgebrachte albums werden genomineerd voor internationale muziekprijzen.

Ellings laatste album dateert uit 2013: ‘1619 Broadway – The Brill Building Project’. Op dit album eert de crooner een reeks grote Amerikaanse songschrijvers zoals Paul Simon, Burt Bacharach en Jerry Leiber & Mike Stoller die in Manhattans popfabriekje The Brill Building op Broadway werkten. Ellings volgende album, 'Passion World', wordt verwacht in februari 2015.

Uitreiking
Op donderdag 27 november vindt de uitreiking plaats tijdens de Edison Jazz/World in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Elling treedt op samen met het Metropole Orkest, evenals de Edison-winnaars in de overige categorieën.

In december is Kurt Elling alweer terug in Nederland. Dan geeft hij concerten met het Concertgebouw Orkest in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. 


© Jazzenzo 2010