Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Programma North Sea Jazz nu helemaal compleet

24 apr - Vandaag werden de laatste nog ontbrekende namen voor de komende editie van het North Sea Jazz Festival  bekend gemaakt. Onder meer Sheila E. komt naar Rotterdam en Christian McBride is met drie optredens artist in residence.

Ook Bootsy Collins & The Funk Unity Band, Lalah Hathaway en Kelis zijn aan het programma toegevoegd. Sheila E. treedt op met Candy Dulfer.Ambrose Akinmusire winnaar van de Paul Acket Award.
Foto © Ron Beenen.


Dr. John keert weer terug op North Sea Jazz. Hij treedt op met Nicholas Payton. Verder maken Pharoah Sanders,  Jeff Lorber Fusion met speciale gast Paul Jackson Jr hun opwachting op de 39e editie van het grootste indoor jazzfestival ter wereld.

Blue Note
Tijdens het festival wordt stil gestaan bij de 75e verjaardag van het vermaarde kwaliteitslabel Blue Note met Jason Moran & Friends. En met concerten van Dr. Lonnie Smith, Bennie Golson en de hedendaagse toppers van Blue Note: Gregory Porter, Robert Glasper en Derrick Hodge.

Ook doet de afscheidstournee van Orquesta Buena Vista Social Club het Rotterdamse festival aan, met optredens van Omara Portuonda, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barabrito Torres en Jesus 'Aguaje' Ramos.

Paul Acket Award
Trompettist Ambrose Akinmusire is de winnaar van de Paul Acket Award 2014. Hij neemt de onderscheiding tijdens zijn concert op North Sea in ontvangst.Christian McBride is artist in residence.
Foto © Eddy Westveer.


Artist in Residence

Dit jaar heeft het festival weer een artist in residence: Christian McBride. McBride geldt als een van de steunpilaren in de hedendaagse jazz. Op vrijdag speelt hij straight-ahead jazz met het kwintet Inside Straight. Op zaterdag treedt hij op met zijn big band. Bijzonder, want het orkest was nooit eerder te zien in Nederland. Op zondag treedt McBride op met zijn trio.

Compositieopdracht
De compositieopdracht voor North Sea Jazz is dit jaar toegekend aan Tony Roe, pianist van Tin Men & The Thelephone.

Namen
Een greep uit de namen die al eerder werden aangekondigd: Stevie Wonder, Joss Stone, Ibrahim Maalouf, Gregory Porter, Pharrell Williams, Outkast, Tom Harrell, Mehliana (Brad Mehldau & Mark Guiliana), PRISM, John Scofield Uberjam, Kenny Garrett Quartet, Dirty Loops, Darcy James Argue’s Secret Society, CHIC met Nile Rodgers, Robin Thicke, Booker T Jones, Benjamin Clementine, Buika, Paloma Faith, Electro Deluxe, Allen Stone, Neneh Cherry & RocketNumberNine, Simin Tander, en het Metropole Orkest met Quincy Jones, Joshua Redman en Robert Glasper.

North Sea Jazz vindt van 11 tot en met 13 juli plaats in de Ahoy in Rotterdam.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010