Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Courtney Pine, Larry Graham, José James naar Jazzfestival Middelburg

23 apr - Courtney Pine, José James en Larry Graham zijn de publiekstrekkers van de achtste editie van het International Jazzfestival Middelburg dat gehouden wordt in het Pinksterweekeinde, van 7 tot en met 9 juni.Courtney Pine naar Jazzfestival Middelburg.

Foto © Jos L. Knaepen.


Legende
De Britse tenor- en sopraansaxofonist Courtney Pine begint bij leven al een legende te worden. Recentelijk bracht Pine onder de titel 'House of Legends' een jazz-roots-album uit, maar zijn repertoire waaiert uit van pop, ska, merengue tot musicalklassiekers. In het kwintet van Pine bevinden zich de gitaristen Cameron Pierre en Chris Robson en Samuel Dubois op steelpan.

Larry Graham komt met zijn Central Station naar Middelburg. De voormalige bassist van Sly & The Family Stone stond op de laatste editie van North Sea Jazz met Prince op het podium, de man die eveneens zijn platen produceert.Larry Graham tijdens een concert op North Sea Jazz.

Foto © Ron Beenen.


De Amerikaanse zanger José James is aan een ware opmars bezig in festivalland. James begeeft zich tussen jazz, funk, hiphop en soul en bezit een aanzienlijk podium charisma. Zijn platen worden uitgebracht door Impuls en Blue Note. Zijn in 2010 verschenen album 'For All We Know' was goed voor een Grammy en werd uitgeroepen tot beste vocale album van het jaar.

Bley
Ook pianiste-componiste Carla Bley komt naar Middelburg. Zij laat zich begeleiden door bassist Steve Swallow en tenor- en sopraansaxofonist Andy Sheppard. Een andere opvallende naam op het affiche is Phronesis, een Scandinavisch/Brits trio onder leiding van de Deense contrabassist Jasper Hoiby, met pianist Ivo Neame en drummer Anton Eger.

Overige namen die Jazzfestival Middelburg bezoeken zijn Tineke Postma Kwartet, Michiel Borstlap Trio, Jungle By Night en Marzio Scholten's Identikit. Ook de winnaar van de Jazz Award Zeeland - Keno Harriehausen Quartet - treedt op het hoofdpodium op.

Kaarten voor International Jazzfestival Middelburg (7 tot en met 9 juni) zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite.


© Jazzenzo 2010