Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Koningsnacht en -dagsessie in Nel Amstelveld

23 apr - Op de eerste Koningsdag ooit organiseert Café Nel in Amsterdam een supersessie die van start gaat in de Koningsnacht en verder gaat op de Koningsdag. Naar verwachting zullen meer dan vijftig musici deelnemen aan een sessie die in totaal dertien uur in beslag neemt.
Ook Susanne Alt naar de Royal Nel Session.
Foto © Bogdan Koetsier.


De aftrap is op vrijdag 25 april om 19 uur en loopt door tot in de Koningsnacht tot 1 uur. Op zaterdag 26 april wordt op Koningsdag om 13 uur de draad weer opgepakt om door te gaan tot 20 uur.

Royal Nel
Muzikanten die al toegezegd hebben te zullen optreden zijn Kris Rietveld, Merel Koman, Esther Robinson, Kimberley Janice, Anne Chris, Mary Davis Jr., Teus Nobel, Susanne Alt, Cyril Directie, Dave Breidenbach, Adriaan Joaquín, Ingmar Glerum, Brian Soulmack, ’DJ D-Rok, Daan Herweg, Laurens Priem, Anne Chris, Kimberly Janice, Esther Robinson, Merel Koman, Bram Knol, Hans De Wild. Nog vele zullen de lijst aanvullen.

De sessie vindt op een buitenpodium voor Café Nel Amstelveld plaats en is gratis toegankelijk. De Royal Nel Session bestaat uit een mix van jazz, soul en funk.

Café Nel Amstelveld organiseert elke maandagavond een sessie. Deze staan onder leiding van Daan Herwig en Laurens Priem. In het najaar wordt jaarlijks een supersessie georganiseerd die tot diep in de nacht duurt.

Het is voor de tweede keer dat er een Royal Nel Session gehouden wordt. Vorig jaar was dat op de laatste Koninginnedag. Café Nel Amsteveld vind je aan de Amstelveld 12 in Amsterdam.
Beelden van het evenement uit 2013.


© Jazzenzo 2010