Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Klinkende namen voor Gent Jazz 2014

18 mrt - Met onder meer Hiromi, Brad Mehldau, Chick Corea, Dave Holland en Manu Katché op het affiche, gaat op 10 juli de dertiende editie van het meerdaagse festival Gent Jazz van start.Hiromi naar Gent Jazz 2014.

Foto © Ron Beenen.


Gent Jazz brengt zowel jazz als relevante muziek uit andere genres. Vandaag werd met name het jazzprogramma bekend gemaakt met ruimte voor de nieuwe generatie en internationale toppers en jonge projecten.

Een jong project dat Gent Jazz aan doet is de groep Mehliana waarin Brad Mehldau en Mark Guiliana zich wagen aan nieuwe muzikale stromingen met een hoofdrol voor elektronica. Chick Corea en Stanley Clarke dagen elkaar uit in een akoestisch duo, en Dave Holland staat op het podium met zijn project Prism.

Verder zijn ook Ibrahim Malouf, het Trio Project van Hiromi en het kwartet Manu Katché, Richard Bona, Stefano Di Battista en Eric Legnini te horen op Gent Jazz.

Plaistow
De jongere generatie wordt vertegenwoordigd door onder meer jazzcomponist Darcy James Argue met zijn bigband Secret Society, Zara McFarlane, Tigran Quintet, trompettist Avishai Cohen met Triveni, Plaistow en Kellylee Evans.

België
Gent Jazz Festival blijft ook bewust kiezen voor een stevige greep uit het Belgische aanbod. Zo zijn te horen Ben Sluijs, LABtrio, Black Flower, De Beren Gieren, het jonge soultalent Delv!s en Melanie De Biasio. Daarnaast is er een concert van TaxiWars met een nog nader in te vullen bezetting uit de Belgische muziekscène.

Postma
Traditiegetrouw treedt de winnaar van Jong Jazztalent Gent op het hoofdpodium op - dit jaar de atypische formatie OakTree - en is er een concert van studenten van de HoGent School of Arts onder begeleiding van een jazzmusicus - dit jaar Tineke Postma.

Tweeluik
Charles Bradley & his Extraordinaires, José James, Ludovico Einaudi en Ólafur Arnalds zijn alvast namen uit de soul, funk en minimalistische muziek die naar Gent komen. Het volledige programma van het tweeluik dat Gent Jazz kenmerkt, wordt later bekendgemaakt.

Gent Jazz wordt gehouden van 10 tot en met 19 juli op de Bijlokesite in Gent. De concerten worden gehouden in een concerttent dat plaats biedt aan ruim tweeduizend personen. Kaarten zijn onder meer verkrijgbaar via de festivalwebsite.


© Jazzenzo 2010