Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Inschrijving showcases Jazzdag geopend

14 jan - De achtste editie van de Nederlandse Jazzdag in Rotterdam wordt dit jaar gehouden op 27 en 28 juni. Een belangrijk onderdeel van het programma zijn de showcases waarin musici zich presenteren aan een publiek van jazzliefhebbers en belanghebbenden in de jazzmuziek. Musici die zich in de kijker willen spelen hebben tot 27 februari de tijd zich aan te melden voor het showcaseprogramma.Stephanie Francke Quartet trad op tijdens de Jazzdag in 2013.

Foto © Eddy Westveer.


Optreden tijdens het showcaseprogramma kan een stap betekenen richting het buitenland. Onder het publiek bevinden zich (internationale) vertegenwoordigers uit de platenindustrie, boekingskantoren, managers, conservatoria, belangenorganisaties, journalisten, fotografen, media en collega-musici. Geselecteerde artiesten worden voorafgaand aan de Jazzdag gepromoot en vinden zich terug op een showcase-cd, bijgevoegd in de North Sea Jazz special van magazine Jazzism.

Tijdens de tweedaagse Jazzdag wordt naast het showcaseprogramma eveneens diverse paneldiscussies gehouden waarin de actuele stand van de hedendaagse jazz wordt doorgenomen.

De Jazzdag is een netwerkevenement dat tevens toegankelijk is voor publiek en maakt onderdeel uit van het programma van North Sea Round Town. Het is tevens het startschot van twee weken jazz in Rotterdam met de festivals North Sea Round Town en North Sea Jazz. De Jazzdag wordt gehouden in Lantaren Venster en Hotel New York.


© Jazzenzo 2010