Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jeroen van Vliet presenteert solo- en trioalbum

5 jan - Pianist Jeroen van Vliet presenteert op 10 januari in de Paradox in Tilburg twee albums die tegelijkertijd uitkomen. Allereerst zijn soloalbum 'Wait' die hij opnam in Noorwegen, en aansluitend het debuutalbum van trio OGU met naast Van Vliet gitarist Bram Stadhouders en slagwerker Etienne Nillesen.Pianist Jeroen van Vliet presenteert twee nieuwe albums.

Foto © Rens Horn.


Naast eigen werk maakt Jeroen van Vliet furore in Eric Vloeimans' Gatecrash. Ook maakte de pianist jarenlang deel uit van het Paul van Kemenade Quintet en kreeg hij in 2008 de prestigieuze compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival.

Wait
Met 'Wait' brengt Van Vliet (48) zijn tweede soloalbum uit, de opvolger van het in 1995 verschenen en zeer goed ontvangen soloalbum 'Who's Afraid'. Beide albums nam Van Vliet op in de vermaarde Rainbow Sudio in Oslo, Noorwegen.

OGU
Trio OGU presenteert op zijn debuutalbum stukken van de hand van Jeroen Van Vliet en gitarist Bram Stadhouders. Het album werd live opgenomen in Keulen. Het muzikale uitgangspunt is een vaste compositie of idee maar wordt, in de handen van dit trio, elastisch en vloeibaar. Er wordt geïmproviseerd met sounds, ritmische ideeën en structuren die ter plekke ontstaan.

Jeroen van Vliet presenteert zijn nieuwe albums op vrijdag 10 januari in de Paradox te Tilburg, aanvang 20.30 uur.


© Jazzenzo 2010