Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amsterdam World Jazz City 2014 trapt af

19 dec - 'Een jaar vol jazzinitiatieven voor jong en oud', dat is wat de initiatiefnemers beogen om Amsterdam in 2014 als wereldjazzstad voor het voetlicht te brengen. Op vrijdag 24 januari begint Amsterdam World Jazz City in de Melkweg, en Candy Dulfer mocht het programma samenstellen.
Candy Dulfer gastvrouw Kick Off Night.Tijdens de Kick Off Night in de Melkweg staan op het programma Hans en Candy Dulfer, Jules Deelder & Bas van Lier (de Deeldeliers), New Cool Collective Big Band, Greetje Kauffeld, John Engels, Yuri Honing, Ack van Rooyen, Shirma Rouse, JazzFocus Big Band onder leiding van Peter Guidi, en Sanne Huijbregts.

AWJC 2014
Amsterdam World Jazz City 2014 heeft de ambitie iedereen te helpen herinneren aan de rijke traditie die Amsterdam heeft op het gebied van jazz en improvisatie. Talloze evenementen, groot en klein, staan op het programma. Zoals jazz in de huiskamer, jazz op de grachten en kanalen, op straat, in theaters, kerken en boekenwinkels. Ook worden openbare lessen en workshops aangeboden. De initiatiefnemers van ‘AWJC 2014’ zijn Cees Hamelink en Jeroen de Rijk.

Kaarten voor de Kick Off Night op vrijdag 24 januari kosten 20 euro.Promotieclip: Professor Cees Hamelink over
Amsterdam World Jazz City 2014.


© Jazzenzo 2010