Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

New Cool Collective viert 20-jarig bestaan in Melkweg

4 dec - New Cool Collective bestaat 20 jaar en dat wordt op 23 december gevierd in de Melkweg in Amsterdam. De band met saxofonist Benjamin Herman pakt groots uit en wordt bijgestaan door een aantal gastmuzikanten.New Cool Collective.New Cool Collective werd opgericht in 1993 door Benjamin Herman en bestaat verder uit  Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Willem Friede (toetsen), Jos de Haas (percussie), Rory Ronde (gitaar), Leslie Lopez (bas) en David Rockefeller (trompet). Ook gitarist Anton Goudsmit maakte lange tijd deel uit van de band.

De band debuteerde in 1994 met een ep op vinyl en in 1996 op cd met de veelzeggende naam 'Souljazzlatinflavoursninetiesvibes'. Dit jaar verscheen het achtste album van de band 'Chin Chin'. De aanstekelijke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo reikt tot ver buiten de grenzen. Zo waren er tournees door Japan en Rusland en speelden ze op het North Sea Jazz Festival. Ook wonnen ze een Edison Jazz Award en een Gouden Kalf.

Gastartiesten
Tijdens het jubileumconcert in de Melkweg treden verschillende gastartiesten op, waaronder Hans Teeuwen, Qeaux Qeaux Jones, Typhoon, Hans Dulfer, Steven de Peven en Ruben Hein.

Na het jubileumfeest duikt de band de studio in voor een nieuw album dat in 2014 verschijnt.

Kaarten voor het concert kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via de site van de Melkweg.Uitnodiging New Cool Collective 20 jaar
23 december, Melkweg


© Jazzenzo 2010