Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Tineke Postma maakt album met Greg Osby

20 nov - Tineke Postma gaat een album opnemen met de Amerikaanse saxofonist Greg Osby. Het project kwam tot stand dankzij crowfdfunding en komt in mei 2014 op de markt. Het laatste album van Postma, 'The Dawn of Light', verscheen drie jaar geleden en was goed voor een Edison.Tineke Postma en Greg Osby.Postma en Osby, beiden alt- en sopraansaxofonisten, nemen het nog titelloze album in New York op met drummer Dan Weiss, pianist Matt Mitchell en bassiste Linda Oh. Op het album, dat in Nederland uitgebracht wordt door Challenge Records, zullen zowel composities van Postma als Osby te horen zijn.

Kickstarter
Het album kwam tot stand dankzij Kickstarter, een website dat crowfunding voor muzikanten mogelijk maakt. In de voorverkoop gingen honderd albums over de digitale toonbank. Ook konden donateurs aanspraak maken op privé-concerten van Postma of concerten via Skype.

Vein
Overigens zijn Tineke Postma en Greg Osby op 7 december samen te zien in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Zij verzorgen dan gastoptredens tijdens het concert van Vein, een Zwitsers pianotrio.


© Jazzenzo 2010