Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Improvisatiemarathon jazzmusici in Amsterdam

24 okt - In de Buiksloterkerk in Amsterdam wordt komend weekeinde een improvisatiemarathon gehouden. Wisselende duo's musiceren in het kader van 24H Noord vanaf zaterdagmiddag vijftien uur achter elkaar. De marathon is een initiatief van stadsdeelcomponist en pianist Jurriaan Berger. Onder meer Anton Goudsmit en Paul van der Feen zijn van de partij.Anton Goudsmit van de partij tijdens improvisatiemarathon.

Foto © Ron Beenen.


Tijdens 24H Noord openen bedrijven, organisaties, musea, theaters en meer in Amsterdam Noord gedurende 24 uur de deuren. Op verschillende locaties staan - naast de improvisatiemarathon - tal van evenementen op het programma zoals Virtueel Noord,  Roaring 20's & Thrilling 30's en Déjà Vu aan het IJ.

Improvisatiemarathon
Tijdens de Improvisatiemarathon in de Buiksloterkerk op zaterdag 26 en zondag 27 oktober musiceren duo's in verschillende bezettingen. Zo speelt Anton Goudsmit wisselend met gitarist Mark Tuinstra en saxofonist Paul van der Feen. Altsaxofonist Susanne Alt met fluitist Kim Jose Bode. Pianist Daan Herweg met Paul van der Feen en later met fluitist Mark Alban Lotz. Contrabassist Lucas Dols met trompettist Peter Huber. Pianist en initiatiefnemer Jurriaan Berger speelt met Susanne Alt en Axel Schappert (tuba). De aftrap is zaterdag om 12.00 uur met organist Mattias Havinga. Het laatste concert vindt plaats om 2 uur 's nachts.

De improvisatiemarathon is op internet live te volgen via een livestream op de website van Jurriaan Berger. Daar is ook het volledige programma te vinden. De toegang is gratis.


© Jazzenzo 2010