Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Kapok wint European Jazz Competition Award

30 jun - Kapok heeft tijdens de slotdag van de Nederlandse Jazzdag in Rotterdam de European Jazz Competition Award 2013 gewonnen. Het trio rond hoornist Morris Kliphuis wist volgens een internationale jury van jazzproducers en jazzfestivalprogrammeurs een 'overdonderend rijke, beeldende set' neer te zetten die een 'geweldige spanning' oproept. Dankzij de winst speelt het trio op het North Sea Jazz Festival dat op 12 juli van start gaat.Kapok winnaar European Jazz Competition Award 2013.
Foto © Eddy Westveer.Tevens vond de jury Kapok 'uitblinken in originaliteit en inventief samenspel'. Ook het Nederlandse Stephanie Francke Quartet stond in de finale, naast Dmitrij Golovanov (Litouwen), Oláh Krisztián Trio (Hongarije) en Naoko Sakata Trio (Zweden).

De finale van de European Jazz Competition was het sluitstuk van de Jazzdag, het tweedaagse netwerk- en showcase-evenement op de Kop van Zuid in Rotterdam. De samenwerking van de Jazzdag met de European Jazz Competition is de aanzet tot een European Talent Exchange Program voor jazz, dat de programmering van meer Europese jazz op festivals nastreeft.


© Jazzenzo 2010