Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Sonny Rollins zegt af voor North Sea Jazz

11 jun - UPDATE 12/06 Saxofoonlegende Sonny Rollins heeft vanwege gezondheidsredenen zijn Europese tournee afgezegd. Dat betekent dat Rollins' concert op het komende North Sea Jazz Festival eveneens komt te vervallen. Kaartkopers voor dit plusconcert krijgen van de festivalorganisatie bericht over restitutie. Naar een vervangend optreden wordt nog gezocht.Sonny Rollins niet naar North Sea Jazz.

Foto © Ron Beenen.


Rollins (83) kampt sinds dit voorjaar met ademhalingsproblemen en staat onder doktersbehandeling. Doel was om voor aanvang van zijn zomertournee volledig hersteld te zijn. Dat is niet gelukt.

Rollins hekelde aanvankelijk het spelen op festivals. Daardoor speelde hij pas in 2010 voor het eerst op North Sea Jazz. Zijn komende concert deze zomer op het grootste indoorfestival ter wereld, zou pas zijn tweede zijn in het 38-jarige bestaan van North Sea Jazz.

Joe Lovano
Joe Lovano en het Metropole Orkest vervangen Sonny Rollins. Onder de titel 'Ballads'en onder leiding van Vince Mendoza wordt er werk uitgevoerd van John Coltrane. Het concert vindt plaats op zondag 14 juli, in de Amazon vanaf 19.15 uur.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010