Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazzbassist Ben Tucker (82) verongelukt

5 jun - De Amerikaanse jazzbassist Ben Tucker is dinsdag in Savannah in de staat Georgia door een auto-ongeluk om het leven gekomen. De contrabassist speelde met grootheden als Quincy Jones, Dexter Gordon, Art Pepper en Peggy Lee en trad ook op het North Sea Jazz Festival.Contrabassist Benjamin Tucker.
Foto © Richard Burkhart.


Tucker - eveneens een fervent golfer - werd dinsdag aangereden toen hij met zijn golfkar op de weg reed. De 52-jarige bestuurder van de auto is aangehouden wegens roekeloos rijden en dood door schuld. Tucker zou 's avonds een concert verzorgen.

Ben Tucker bespeelde een contrabas die hij liefkozend Bertha noemde. Hij claimde dat het instrument 240 jaar oud is. Hij speelde op grote festivals, maar ook in nachtclubs en op bruiloften. Het overlijden van Tucker sloeg in als een bom bij muzikanten in Savannah, waar Tucker zo'n veertig jaar woonde.

Tucker was ook een succesvol tekstschrijver. Zijn bekendste werk is 'Comin' Home Baby' dat hij samen met jazzvocalist Bob Dorough schreef. Het werd onder meer uitgevoerd door Mel Tormé en Herbie Mann. Recentelijk werd het nog door Michael Bublé opgenomen en uitgebracht.
Ben Tucker in televisieshow.


© Jazzenzo 2010