Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Zes finalisten Nederlands Jazz Vocalisten Concours

21 jan - Lizzy Ossevoort, Liesbeth Kooijmans, Henk Kraaijeveld, Joyce-Lou van Ras, Alina Engibaryan en Hiske Oosterwijk zijn door naar de Grande Finale van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2013. Tijdens de halve finales op 17 en 18 januari selecteerde een jury deze zes jazztalenten uit veertien nationale en internationale jazzvocalisten. De finalisten strijden op 3 februari om de eerste plaats in theater Odeon te Zwolle.Alina Engibaryan is één van de zes finalisten van het Nederlands
Jazz Vocalisten Concours 2013.De kandidaten brachten drie jazznummers ten gehore waarvan een standard uit The Great American Songbook. De jury - waaronder voormalig winnares Francien van Tuinen, Bartho van Straaten, Bert Vuijsje en Jan Menu - lette tijdens de optredens met name op specifieke kwaliteiten zoals timing en improvisatie.

Eerdere winnaars van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours zijn onder meer Wouter Hamel, Carmen Gomes, Esra Dalfidan en Maria Joo Mendes. Mede dankzij hun deelname aan dit concours maken deze musici succesvolle carrières. De finale van editie 2013 wordt gehouden op zondag 3 februari om 15.00 uur in Theater Odeon aan de Blijmarkt 25 te Zwolle.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010