Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bomvol programma voor Leidse Jazzweek

15 jan - Een breed programma uitgesmeerd over verschillende locaties kenmerken de 34e editie van de Leidse Jazzweek die op vrijdag 18 januari van start gaat. Traditiegetrouw is er de kroegentocht, de uitreiking van de Leiden Jazz Award, het Verrassend Winkelweekend en uiteraard de jazzprogrammering in onder andere de Stadsgehoorzaal, Leidse Schouwburg, Muziekhuis QBUS en Hot House.Bart Wirtz te gast op 34e Leidse Jazzweek.

Foto © Ron Beenen.


Op het programma staan onder andere Waylon, Sven Hammond Soul, Nueva Manteca, Bart Wirtz, New Cool Collective, het Schotse Cairn String Quartet en De Jongens Driest Brass Quintet die aantreden met Michael Vatcher en Matt Darriau.

De Leidse Jazzweek biedt zo’n twee weken lang jazz en aanverwante stijlen, zoals funk, blues, hip hop en soul. Het programma is uitgebreider dan ooit, onder meer door een samenwerking met Centrummanagement. Het Verrassend Winkelweekend staat met zo’n 40 optredens door de gehele binnenstad op 26 en 27 januari in het teken van de Leidse Jazzweek, waarmee de samenwerking tussen Leidse podia en horeca (de Kroegentocht) op jazzgebied nu verder wordt uitgebreid naar samenwerking met Centrummanagement Leiden en winkeliersverenigingen.

De traditionele kroegentocht met livemuziek in bijna dertig cafés en kroegen vindt plaats op 24 januari en de finale van de Leiden Jazz Award op 27 januari.


© Jazzenzo 2010