Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Gregory Porter naar Jazz in Duketown

8 jan - De Californische jazzzanger Gregory Porter komt naar Jazz in Duketown. Het festival in 's Hertogenbosch dat gehouden wordt tijdens het Pinksterweekeinde en onlangs nieuwe programmeurs aantrok, maakt daarmee zijn eerste festivalact bekend. Porter treedt op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.Gregory Porter vorig jaar op North Sea Jazz, dit jaar op Jazz in Duketown. Foto © Ron Beenen.Porter (1971) brak door in 2011, toen hij een Grammy-nominatie ontving voor Best Jazz Vocal Album. In november 2012 won hij een Edison Jazz Award voor zijn album 'Be Good'. Vorig jaar was Porter eveneens te gast op North Sea Jazz.

Jubileum
De komst van Porter en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is het resultaat van een samenwerking tussen stichting Cultuur & Business (Cubus) en Jazz in Duketown. Beide organisaties jubileren dit jaar: Cubus bestaat 25 jaar en het Bossche jazzfestival viert dit jaar zijn 40e editie. Onlangs nam het festival nieuwe programmeurs in dienst: Bartho van Straaten en Koen Graat. Met Jazz in Duketown streven zij naar een North Sea Jazz in het klein met een programmering die een mix is van hedendaagse nationale- en internationale jazz, spannende fusies, bebop en meer.

Jazz in Duketown wordt gehouden van 17 tot en met 19 mei. Porter speelt op het buitenpodium van de Parade op 18 mei. Een dag eerder treedt hij op voor de leden van Cubus. Jazz in Duketown is gratis toegankelijk en met een gemiddeld bezoekersaantal van rond de 150.000 een van de grootste festivals van Nederland.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010