Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Reinier Baas en Morris Kliphuis zijn Young VIPs 2013

26 dec - Gitarist Reinier Baas en hoornist Morris Kliphuis zijn verkozen tot de Young VIPs 2013. De jazztalenten verzorgen vanaf maart tot en met mei van het volgend jaar met hun ensembles - respectievelijk The More Socially Relevant Jazz Ensemble en Kapok - een dubbelprogramma gedurende de 15e editie van de Young Vips Tournee.Reinier Baas.

Foto © Eddy Westveer.


Reinier Baas & The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

Gitarist, componist en bandleider Reinier Baas is de oprichter van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, een jong kwintet dat verder bestaat uit de altsaxofonisten Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis, contrabassist Sean Fasciani en slagwerker Mark Schilders. Tot nu toe bracht het gezelschap twee albums uit: More Socially Relevant Jazz Music (2011) en Mostly Improvised Instrumental Indie Music (2012).Morris Kliphuis won met Kapok dit jaar de Dutch Jazz Competition.

Foto © Eddy Westveer.


Morris Kliphuis & Kapok

Morris Kliphuis is een klassiek geschoold hoornist, maar begeeft zich vooral in de jazz en improvisatie muziek. Hij maakt onder andere deel uit van het Kyteman Orchestra en formeerde een eigen trio onder de naam Kapok (met gitarist Timon Koomen en slagwerker Remco Menting). Met Kapok won Kliphuis in 2012 de Dutch Jazz Competition. Verder componeert Kliphuis geregeld voor klassieke orkesten en big bands. Kapok lanceerde dit jaar zijn debuutalbum Flatlands.

VIP & JazzVip
De Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP) is een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse jazzpodia. Eén van de activiteiten van de VIP is, sinds 1997, de organisatie van de jaarlijkse Young VIPs Tour. Vanaf 2013 wordt de organisatie van die tournee belegd bij Stichting JazzVip. De programmering van de tour blijft in handen van de VIP.


© Jazzenzo 2010