Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Ernstig busongeluk Marcus Miller op weg naar Nederland

25 nov - UPDATE. De tourbus van jazzbassist Marcus Miller is vandaag in Zwitserland betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. De bus sloeg op de snelweg om bij het nemen van een bocht. De chauffeur van de bus is door de crash om het leven gekomen. De reservechauffeur en alle bandleden - waaronder Marcus Miller - raakten licht gewond. Miller was op weg naar Nederland voor drie concerten.De verongelukte tourbus van Marcus Miller.

Foto © SRF.


Ter hoogte van het Zwitserse Schattdorf sloeg de bus om toen de chauffeur een bocht wilde nemen op een drukke snelweg. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. In de bus zaten dertien personen, elf bandleden en twee bestuurders. De bandleden hebben na een medische controle het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Komende week staan er optredens gepland op maandag in Hengelo, dinsdag in Tilburg en woensdag in Utrecht. Of deze concerten doorgaan is niet bekend.

Eerder deze maand gaf Marcus Miller een concert in het Dorpshuis van Renesse.

Miller werkte in het verleden samen met grootheden uit de jazzwereld zoals Miles Davis en Dizzy Gillespie en won twee Grammy's.

Update 26 november, 14.30 uur
Marcus Miller en zijn bandleden maken het goed, maar zien zich door de genoemde omstandigheden genoodzaakt de concerten in Nederland af te zeggen. Het concert dat zij vanavond zouden geven in Hengelo, alsmede de concerten op dinsdag in 013 Tilburg en woensdag in Tivoli Utrecht, gaan niet door.

De drie podia hopen op korte termijn meer nieuws te hebben over eventuele vervangende data. Kaarten blijven vooralsnog geldig.


© Jazzenzo 2010